Lähde: Helsingin Sanomat 4.10.2006

Ryteikössä on hedelmällinen maaperä

Helsingin Lapinlahden sairaalan puiston rikas kasvillisuus on saanut yllättävän lisän, sillä puutarhuri Arvo Juutilainen löysi alueen pohjoisreunalta maanantaina elinvoimaisen, parimetrisen Cannabis sativan.

Hamppu kasvoi kävelytien tuntumassa ryteikössä maa- ja puutarhajätteen päällä.

Kyseessä lienee huumekäyttöä varten tehty istutus. Kasvi on tuettu juurakon hankaan, ja sen ympärille on tallautunut kulku-ura.

Juutilainen päätti kahlailla ryteikössä enemmänkin ja löysi tiistaiaamuna muutaman metrin päästä toisen, vähän pienemmän hampun. Sen tueksi oli laitettu kaksihaarainen keppi.

"Maaperä tässä risukasan päällä on äärimmäisen hedelmällinen", Juutilainen kertoi. Hamppujen ympärillä kukkivat jättipalsamit, jotka aikanaan lakoontuvat ja maatuvat.

Juutilaisen mukaan hamppuja on hoidettu hyvin ja vaivaa nähden. Nyt kasvit ovat saaneet kunnolla vettä taivaaltakin.

Satoa on jo ilmeisesti korjattu, koska hampun kasvu on tiuhaa ja haaroittuvaa. "Tästä tulisi muuten korkea ruippana", arvioi Juutilainen. Hän aikoo jatkaa tänä vuonna työtään Lapinlahden palkattomana puutarhurina lokakuun loppuun.

Helsingin poliisin huumerikosyksiköstä kerrotaan, että tällaiset hamppuviljelmät puistoissa ovat suhteellisen harvinaisia.

Niitä tavataan Helsingissä muutama vuodessa, mutta kodeissa sitäkin enemmän.

Helsingin Sanomien kirjoitussarjassa autiolta saarelta paljastui elokuussa vastaava löydös.

Helsingin edustan Mäntykarilla oli noin 30 kasvin kannabisviljelmä, jonka venepoliisit kävivät hakemassa pois.