Uutiset - kotimaa 1999

Vaasan Yliopiston Hamppukerho tiedottaa: Vaalivoitto!

Vaasan Yliopiston Hamppukerho sai edustajansa ylioppilaskunnan edustajistoon.

5.11.1999

Viimeaikoina Vaasan yliopiston hallinnon silmätikkuna ollut Vaasan yliopiston hamppukerho sai viime tiistaina ja keskiviikkona pidetyissä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston vaaleissa vahvan tuen opiskelijoilta, jotka valitsivat hamppukerhon puheenjohtajan Nuutti Gyllingin 30 jäseniseen edustajistoon Hamppulistalta koko vaalien neljänneksi suurimmalla henkilökohtaisella äänimäärällä.

Ehdokkaan saama 18 henkilökohtaisen äänen tulos on äänestysvilkkauden jäätyä 25,3:een prosenttiin kerhon mielestä pienehkössä yliopistossa varsin hyvä tulos, samoin kuin koko hamppulistan saamat 33 ääntä, ja katsommekin näin saaneemme ylioppilaskunnan jäseniltä vahvan tuen toimintamme jatkamiselle.

Lisää tietoa Vaasan yliopiston hamppukerhosta löytyy osoitteesta http://www.nuutti.com/vyh, ja kaikkiin asiaa koskeviin kysymyksiin vastaa mielellään kerhon puheenjohtaja Nuutti Gylling (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050-5950898).

Vaaleista yleisemmin osaa kertoa Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan tiedottaja Lena Koskela (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400-689 308).

Vaasan yliopiston hamppukerhon puolesta Nuutti Gylling.


Vaasan Yliopiston Hamppukerho

30.10.1999

Vaasan yliopistossa perustettiin 23.9.1999 Vaasan Yliopiston Hamppukerho- niminen opiskelijajärjestö, jonka tavoitteena on tavoitteena on hampun nautintoainekäytön laillistaminen aluksi Suomessa ja myöhemmin koko maailmassa. Järjestön tavoitteena Suomen osalta on päämäärien toteutuminen vuoteen 2010 mennessä.

Lisätietoa aiheesta


SKY Kaivopuiston kansanjuhlassa 15.8.

12.8.1999

Suomen kannabisyhdistys kutsuu tiedotusvälineet ja yleisön keskustelemaan ajankohtaisista päihdepolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä Kaivopuiston kansanjuhlaan pystytettävään valistustelttaan, joka on mukana juhlilla jo viidennen kerran. Tapahtuman aikana teltassa jaetaan tietoa SKY:n päihdepoliittisista pyrkimyksistä tilanteessa, missä kieltolain epäonnistuminen on käymässä yhä ilmeisemmäksi. Teltassa on saatavilla tapahtumaa varten painettu lehtinen Kaivarin Hamppu 1999, sekä yhdistyksen kannanottoja ja muuta valistusmateriaalia. SKY:n aktiivit kertovat myös mielellään yhdistyksen periaatteisiin ja toimintaan liittyvistä kysymyksistä. Kansanjuhlaan on ilmoittautunut myös Irti Huumeista ry, joka juhlan järjestäjien mukaan on pyytänyt, että heidän infopisteensä sijoitettaisiin mahdollisimman kauas SKY:n teltasta. Toivomme kuitenkin voivamme jatkaa asiallista keskustelua yhteisistä kiinnostuksenkohteista, myös IHRY:n kanssa.

Tunnelmia viime vuodelta.


Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle

29.3.1999

Tero Nieminen on kannellut eduskunnan oikeusasiamiehelle tuomiostaan ja tutkinnastaan. Käytännössä tämä on kantelu siitä, että eduskunnan tahtoa ei noudateta eli rikoslain 50 luvun 7 § ei noudateta. Tämän pykälän mukaan mm. kannabiksen käytöstä, hallussapidosta tai kasvattamisesta omaan käyttöön ei pitäisi syyttää eikä tuomita. Käytäntö on kuitenkin toinen.


Suomen kannabisyhdistys järjestää paneelikeskustelun:

Humaani päihdepolitiikka ja nykyinen huumerikoslaki

25.3.1999

Suomen kannabisyhdistyksen lopullinen tavoite - kannabistuotteiden (hasiksen ja marijuanan) salliminen täysi-ikäisille tuskin toteutuu kovin pian. Toisaalta jo nykyinen lainsäädäntö antaa mahdollisuuden toteuttaa päihdepolitiikkaa, jonka lähtökohtana ei ole käyttäjien juridinen ja henkinen syyllistäminen. V. 1994 säädetyn uuden huumausainerikoslain 7 §:n mukaan laittoman päihteiden käytöstä pitäisi tuomita rangaistukseen ainoastaan poikkeustapauksissa. Poikkeuksesta on kuitenkin tullut sääntö. Pientenkin kannabismäärien käytöstä ja hallussapidosta ropisee tuomioita; käyttäjät leimautuvat rikollisiksi ja narkkareiksi - siirtyminen kananbiksesta koviin aineisiin helpottuu. SKY:n paneelikeskustelussa pohditaan tapoja minimoida sekä päihteiden käyttöön, että niiden laittomuuteen liittyvät haitat.

Aiheesta keskustelevat:

  • Timo Heikkonen, poliisi
  • Tero Nieminen, kannabiksen kohtuukäytöstä tuomittu
  • Markku Soikkeli, toimittaja, Stakes
  • Jaakko Tuutti, asianajaja

Paikka: Pasilan Rauhanasema
Aika: Palmusunnuntai 28.3.1999 klo. 17:00


Eduskuntavaaliehdokkaat ja kannabis

6.3.1999

Eduskuntavaalien lähestyessä on Suomen kannabisyhdistykselle tullut lukuisia kyselyjä mahdollisista eduskuntavaaliehdokkaista, jotka kannattaisivat kannabiksen käytön dekriminalisointia. SKY ei ole pyrkinyt tuomaan kannabiskysymystä kovin voimakkaasti esille vaalikampanjan yhteydessä: maamme ns. poliittiset realiteetit tarkoittavat, ettei kovin näkyvä kannabiksen laillistamisen kannatus välttämättä edistäisi ehdokkaan mahdollisuutta tulla valituksi. Kuitenkin eräs aktiivinen yhdistyksemme jäsen on kerännyt tietoja ehdokkaista, joilla on kriittinen näkemys nykyiseen kieltolakipolitiikkaan, ja jotka lisäksi ovat valmiita päästämään käsityksensä julkisuuteen. Tiedossamme on myös useita muita ehdokkaita, jotka ovat kanssamme samaa mieltä kannabiskieltolain haitallisuudesta, mutta haluavat toistaiseksi pitää mielipiteensä omana tietonaan.

Suomen kannabisyhdistys korostaa, ettei tämä tiedote ole mikään äänestyssuositus, vaan vastaus lukuisiin kannattajiemme lähettämiin tiedusteluihin. Mielestämme äänestyspäätöksen tulisi perustua laajaan poliittisten kysymysten ja ehdokkaiden yhteiskunnallisten näkemysten vertailuun, eikä mihinkään yhteen asiaan - edes mielipiteeseen kannabiksesta.


Uusi Hamppu on ilmestynyt

27.1.1999

Hamppu numero 8 on ilmestynyt !!! Irtonumerohinta 25 mk Tilaukset Suomen kannabisyhdistys Neljä seuraavaa numeroa tilattuna 100 mk (tai numero 8 + kolme seuraavaa).

Irtonumerot:

  • Suomen kannabisyhdistys
  • Akateemiset kirjakaupat Suomessa
  • Octarine (Hämeentie 17 A, 00500 HKI)
  • Kukunor (Tampere)