USA
Synteettisiä kannabinoideja kiireellä apteekkiin ja pörssiin
Lähde: Pharmos News Releases 23.2.2004 ja 30.9.2003
http://www.pharmoscorp.com/news/news.html

Tiedotteessaan yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Pharmos kertoo sijoittajille ja muille alan ihmisille Waldor Astoria hotellissa järjestämästään tiedotustilaisuudesta, jossa selvitettiin yhtiön uuden tuotelinjan kehitystä.

Viime vuonna USA:n elintarvike- ja lääkevalvontavirasto, FDA, myönsi yhtiön kehittämälle synteettiselle kannabinoidille, dexanabinolille, kiireellisen kehitysluvan sen takia, että lääkettä käytetään hoitamaan ihmishengen vaarantavia aivovammoja, mihin ei ole olemassa muuta lääkitystä. Samainen virasto on tähän asti estänyt lääkekannabistutkimuksia. Lääke on tulossa myyntiin vielä tänä vuonna ja sille ennustetaan satojen miljoonien dollareiden markkinoita.

Kannabiksen vaikutuksista erilaisiin hermostovaivoihin ja -vaurioihin:
http://www.pharmoscorp.com/development/index.html

Pilleri liikalihavuutta ja tupakointia vastaan

Lähde: BBC 10.3.2004
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3497308.stm

Ranskalainen lääkeyhtiö Sanofi-Synthelabo on tuomassa markkinoille kannabistutkimukseen perustuvan synteettisen lääkkeen, tuotenimeltään rimonabant, jonka on potilaskokeissa todettu vaikuttavan siten, että ylipainoiset ja tupakoijat saisivat siitä apua mielihaluihinsa.

Rimonabant vaikuttaa sulkemalla ihmisen aivoissa sijaitsevan sisäsyntyisen kannabinoidijärjestelmän, joka säätelee nälkää ja muita tarpeitamme. Marihuana ja muut kannabistuotteet voivat tehdä ihmisestä nälkäisen vaikuttaessaan samaan järjestelmään.