Tulevat tapahtumat

Suomen kannabisyhdistys ry:n syyskokous ma 13.11.2023

Kokous pidetään ma 13.11.2023 klo 17.00 alkaen Helsingissä Lapinlahden vanhassa sairaalassa, Lapinlahden polku 8, 2. kerroksen välihuoneessa.

Etänä osallistuminen tapahtuu Zoomin kautta. Etäosallistujien tulee ilmoittautua etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sky@sky.org. Ilmoittautumisen tulee tapahtua viimeistään sunnuntaina 12.11.2023 klo 18.00 mennessä. Etäosallistujille lähetetään linkki kokoukseen maanantaiaamuna 13.11.2023.

Kokousvieraana piti olla asiantuntijalääkäri Antti Hupli kertomassa Kannabiksen fysiologisista vaikutuksista. Hänelle tuli este. Hänet korvaa SKY:n puheenjohtaja Mika Luoma-aho, joka kertoo kokemuksistaan kansalaisparlamentissa.

Kokouksessa esillä sääntömääräiset asiat ja sääntömuutos

Tervetuloa! 

Tuulen suunta on pystytetty muistuttamaan, että sallivampi kannabispolitiikka on todettu kieltolakia toimivammaksi vaihtoehdoksi jo useissa valtioissa.

Teoksen liput ovat niiden valtioiden lippuja, jotka ovat vähintään luopuneet kannabiksen käytön rangaistavuudesta tai laillistaneet kannabiksen myynnin aikuisille. Nämä valtiot ovat aakkosjärjestyksessä: Argentiina, Australia, Belgia, Belize, Chile, Ecuador, Espanja, Etelä-Afrikka, Georgia, Hollanti, Israel, Italia, Jamaika, Kanada, Kolumbia, Krooatia, Malta, Meksiko, Peru, Portugal, Tsekki, Uruguay ja USA. Teoksen tyhjä salko odottaa Suomen lippua.

 

 

 

Eduskuntaan mennään!

Eduskuntaan mennään! Kiitos kaikille kannatusten kerääjille.

Kansanedustajat, muodostakaa kantanne tutkimusten, tiedon ja jo muista maista saatujen kokemusten perusteella, ei uskomusten ja ennakkoluulojen.

Käytöstä rankaiseminen haittaa yksilöä ja yhteiskuntaa, se on ihmisoikeusrikos.

 

Kannata kansalaisaloitetta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viime vuonna (2018) keräämän kyselyn mukaan 42 prosenttia vastaajista olisi valmis luopumaan kannabiksen rangaistavuudesta. Kasvava joukko päihdealan asiantuntijoita olisi myös valmis luopumaan kannabiksen käytön rangaistavuudesta. Käyttörikosrangaistuksella voi olla arvaamattomia vahingollisia vaikutuksia ihmisen elämänkulkuun ja altistaa syrjäytymiselle.

Kansalaisaloite antaa konkreettisen mallin, jossa Rikoslain huumausainerikoksia koskevia pykäliä muuttamalla voidaan kansallisesti luopua kannabiksen käytön, pienen määrän hallussapidon ja muutaman kasvin omaan käyttöön tapahtuvan kasvatuksen rankaisemisesta. Kansainväliset huumausainesopimukset tai EU-lainsäädäntökään ei vaadi rankaisemaan.

Kannabiskieltolain myötä on tarkoituksenmukaisesti rakennettu hampulle stigmaa, joka aiheuttaa haittaa myös taloudelle, tieteelle ja tutkimukselle, sillä sen myötä on haudattu keskustelu kasvin monipuolisista ominaisuuksista lääkkeenä ja raaka-aineena.

• Kannata kansalaisaloitetta verkossa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4360

• Tutustu Kieltolaki kumoon 2020 -kampanjaan, Fb: https://www.facebook.com/Kieltolakikumoon2020

• Kasvua kannabiksesta tietopaketti: http://kk2020.fi

 

Koko Suomen Hamppumarssi 4.5.2019 Turussa

Turun perinteinen Hamppumarssi pidetään nyt yhdeksättätoista kertaa, jälleen kauniissa kevätsäässä toukokuun ensimmäisenä lauantaina. Kokoonnumme puoliltapäivin Puolalanmäelle ja kuten aiemminkin, jatkot ovat Vartiovuorella iltaan saakka musiikin, ruoan, kauniin sään ja mukavien ihmisten parissa.

Suuntaa-antava aikataulu

12.00 Kokoontuminen alkaa Puolalanmäellä.
12.30 – 13.30 Käärimiskisan esikarsinnat.
13.45 Kulkueen järjestäytyminen ja marssiharjoittelu.
13.45 Leimojen jako päättyy.
14.00 Kulkue lähtee liikkeelle.
— Marssi Turun halki —
15.30 Tervetulopuheet.
16.00 JazzTerapeutit.
17.00 Käärimiskisan finaali.
18.00 Hämyrä
20.00 Tapahtuma päättyy.

Hamppumarssi Turussa la 5.5.2018

Perinteisen hamppumarssin järjestää tänäkin vuonna Turun seudun kannabisyhdistys TuSKY. Marssi järjestetään nyt kahdeksattatoista kertaa, jälleen kauniissa kevätsäässä toukokuun ensimmäisenä lauantaina. Kokoontuminen puoliltapäivin Turun Puolalanmäellä, ja kuten aiemminkin, jatkot ovat Vartiovuorella iltaan saakka. Perinteisen ohjelman täydennykseksi nyt Suomen parasta stand-up -settiä. Katso ohjelma ja muu info linkistä: